Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

EMTÉ-supermarkten vrijwel allemaal omgebouwd tot Jumbo of Coop

10-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
99 keer bekeken
  •  
jumbo_930X520
Vrijwel alle EMTÉ-supermarkten zijn omgebouwd tot een filiaal van Jumbo of Coop. Naar verwachting is de omvangrijke ombouwoperatie, die vorige zomer begon, nog deze maand afgerond. Bij Coop is men al klaar. De laatste zaak die omgebouwd wordt tot Jumbo opent op 17 juli de deuren in Enschede.
De EMTÉ-winkels waren in handen van groothandelsbedrijf Sligro, dat ze vorig jaar voor 410 miljoen euro van de hand deed. Het gaat om 130 filialen, waarvan er uiteindelijk 70 zijn overgegaan naar Jumbo en 45 naar Coop. Voor 15 winkels werd een andere oplossing gevonden, zoals verkoop aan een andere formule of sluiting.

Gevolgen schappen

De stap had ook gevolgen voor het assortiment van de supers. Zo kreeg Jumbo door de overname onder meer slagersgehaktballen van EMTÉ in de schappen, terwijl klanten van Coop zich nu ook tegoed kunnen doen aan worstenbroodjes van EMTÉ. In een toelichting benadrukt Jumbo-topman Frits van Eerd dat zijn keten er door de deal veel klanten heeft bijgekregen.
De winkels waren gemiddeld twee weken dicht voor de ombouw en personeel ging mee naar de nieuwe eigenaren. Jumbo en Coop melden dat ze respectievelijk 4800 en 1500 nieuwe collega's hebben verwelkomd. De distributiecentra van EMTÉ in Kapelle en Putten zijn overigens wel gesloten, evenals de EMTÉ-vleescentrale in Enschede. Daarnaast is het hoofdkantoor van EMTÉ in Veghel afgebouwd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!