Kassa

'Elke dag 213 nieuwe laadpalen erbij in 2021'

08-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Elektrische auto's laadpalen 930x520
Volgend jaar moeten er elke dag 213 nieuwe oplaadpunten bijkomen, meldt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat). Het Rijk en de regio leggen samen 30 miljoen euro op tafel om de laadpalen voor elektrische auto's, vrachtauto's en zelfs binnenvaart te realiseren.
Van Veldhoven spreekt van "een stroomversnelling" in de aanleg van een dekkend netwerk van laadpunten. Dat moet ervoor zorgen dat elektrische voertuigen altijd in de buurt zijn van een stopcontact en niet in niemandsland stilvallen. Vanaf 2030 zijn alle nieuwe auto's in Nederland uitlaatgassenvrij en rijden er naar verwachting 1,9 miljoen elektrische auto's rond. Dat vergt zeker 1,7 miljoen laadpalen.
Het Rijk trekt daarvoor 15 miljoen euro uit. De zes regio's waarin bijvoorbeeld de grote steden of de noordelijke provincies samenwerken, leggen hetzelfde bedrag bij. Ze hebben afgesproken samen op te trekken bij de planning van het netwerk en de aanbesteding van opdrachten. Dat moet werk en geld schelen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

GizmoFromNL
GizmoFromNL8 jul. 2020 - 12:52

Het plaatsen van zo achterlijk veel laadpalen moet toch ook een enorme negatieve impact op het milieu hebben of ben ik de enige die daar zo over denkt?

Kassagebruiker
Kassagebruiker8 jul. 2020 - 11:38

1 elctrische auto vergt energie voor 9 huishoudens. Dit gaat gegarandeerd fout.

ccdewit
ccdewit8 jul. 2020 - 10:25

213 laadpalen per dag erbij, van het gas af, dus elektrisch koken. allemaal aan elektrische verwarming of stroom vretende warmte pompen.Staat er weleens iemand stil bij het feit dat ons elektriciteitsnet dat allemaal niet kan trekken. Gaan nu alle straten open om nieuwe kabels te leggen?Worden alle hoogspanningskabels vervangen of uitgebreid.Ik vermoed dat het huidige cabinet denkt; "Na mij de zondvloed".

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!