Kassa

Elektrische fietsen geven rijwielhandel positieve impuls

19-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ebike930x520
Rijwielhandels deden vorig jaar goede zaken. De branche verkocht 3,2 procent meer fietsen ten opzichte van 2016. Vooral elektrische fietsen geven de branche een positieve impuls, meldt RAI Vereniging.

E-bike in plaats van auto

De brancheorganisatie constateert dat forenzen vaker bereid zijn hun auto te laten staan ten gunste van de e-bike. Hierdoor is de verkoop van elektrische fietsen gestegen met 8,7 procent tot een totaal van 294.000 stuks. De fietsen met trapondersteuning zijn daarmee goed voor bijna een derde van alle verkochte rijwielen.

957.000 fietsen

Nederlanders kochten in 2017 in totaal 957.000 fietsen, wat de sector een omzet van 976 miljoen euro opleverde. De 'gewone' stadsfiets blijft met 42 procent het populairst.
De toegenomen populariteit van de e-bike, maar ook het snellere broertje speed pedelec, is vooral goed nieuws voor de vakhandel. Advies over en onderhoud van dit type fiets vereist specifieke kennis, dus wenden Nederlandse consumenten zich steeds de laatste jaren vaker tot gespecialiseerde verkooppunten. Daardoor groeide het marktaandeel van de vakhandel tot 79 procent, tegen 76 procent in 2016. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!