Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Elektrische fiets veel gekocht in coronajaar 2020

10-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
165 keer bekeken
  •  
elektrische fiets ebik 1127
Coronajaar 2020 was een uitstekend jaar voor de fietsverkoop. In totaal werden er bijna 1,1 miljoen fietsen verkocht waaronder 547.000 e-bikes.
In 2019 was nog 42 procent van de nieuwe fietsen er een met elektrische ondersteuning. In 2011 slechts 15 procent, blijkt uit onderzoek door bureau GfK in opdracht van RAI Vereniging en BOVAG. De omzet uit fietsverkopen groeide naar een record van bijna 1,7 miljard euro. Inmiddels wordt 75 procent van de totale omzet uit fietsverkopen uit elektrische fietsen gehaald.
Uit het onderzoek blijkt dat mensen bereid zijn om flink te investeren in kwaliteit. De gemiddelde prijs van een e-bike lag afgelopen jaar op 2259 euro.

Meer op de fiets dankzij corona

Door de coronacrisis hebben reizigers het openbaar vervoer gemeden en vaker de fiets gepakt. Vakanties werden noodgedwongen dichter bij huis doorgebracht. Voor veel mensen was en is fietsen een uitkomst om zich over kortere afstanden te verplaatsen en in beweging te blijven. ANP
Heb jij een vraag over (elektrische) fietsen? Stel deze dan op Kassa's forum Vraag & Beantwoord! Ga hier naar alle categorieën. Heb je zelf kennis over een bepaald onderwerp? Dan kun je uiteraard anderen helpen met een consumentenkwestie door vragen te beantwoorden op het forum! 

Discussiëren over dit artikel? Dat kan onderaan deze pagina.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!