Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Elektrische bromfiets in trek

08-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1435861.jpg
Elektrische brom- en snorfietsen zijn in opmars. De verkoop lag in het eerste kwartaal van dit jaar 78 procent hoger dan in de eerste drie maanden van vorig jaar. Gelijktijdig nam de totale verkoop van de brom- en snorfietsen met 5 procent toe, meldt de brancheorganisatie Bovag.
Het aandeel elektrische scooters in de totale verkoop is inmiddels toegenomen tot 2,5 procent. Deze tweewielers stoten niet het broeikasgas CO2 of andere stoffen uit. De accu kan via een normaal stopcontact binnen enkele uren worden opgeladen en dan kan de berijder tot zo'n 100 kilometer vooruit.
Tot en met maart gingen er dit jaar 17.371 nieuwe brom- en snorfietsen, veelal scootermodellen, over de toonbank. In het eerste kwartaal van vorig jaar waren dat er ruim 16.500, terwijl heel 2008 een verkoopstijging van 25 procent liet zien in vergelijking met het jaar ervoor. Steeds meer vrouwen brommen en snorren; in het eerste kwartaal van 2009 kocht 10 procent meer vrouwen zo'n rijwiel dan in dezelfde periode vorig jaar. Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!