Kassa

'Elektrische auto goedkoper dan diesel'

28-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Elektrische auto's laadpalen 930x520
De maandlasten voor het rijden in een elektrische auto zijn in Nederland lager dan die voor een dieselwagen. Dat stelt autoleasebedrijf LeasePlan in zijn Car Cost Index. Benzineauto's zijn nog altijd de goedkoopste voertuigen.

Maandelijkse kosten

De maandelijkse kosten om in een elektrisch aangedreven auto te rijden bedragen volgens LeasePlan gemiddeld 829 euro. Een diesel is met 861 euro per maand 32 euro duurder. Voor een vergelijkbare auto met een benzinemotor bedragen de kosten 785 euro.

Besparen op brandstof

Gemiddeld betalen elektrische rijders in de 21 landen die LeasePlan onderzocht meer geld aan belasting. Dat had voornamelijk te maken met de hogere aanschafprijs van elektrische auto's. Op brandstof besparen ze dan juist weer veel.

Noorwegen

Noorwegen is het enige land waarbij de kosten voor een elektrische auto lager zijn dan voor auto's met een benzine- of dieselmotor. In veel andere landen nemen de kosten voor elektrisch rijden snel af nu er steeds meer betaalbare types van elektrische auto's op de markt komen. Ook nemen de prijzen af omdat er meer elektrische auto's geproduceerd worden. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

gerard van tol
gerard van tol28 mei 2018 - 14:26

Niet zo hard roepen, want dan is de regering er als de kippen bij, om weer een extra belastinkje te verzinnen. Verbeeld je toch eens dat de gewone burger ergens een voordeeltje zou kunnen halen.

thvaneijk
thvaneijk28 mei 2018 - 13:29

Dit is nu echt een geschreven stukje waar je wat aan hebt. Mijn VWtje kost dus 785 euro per maand. Mijn Bugatti kost dus ook 785 euro per maand. Ik rij 5000 km per jaar of ik rij 100000 km per jaar. Toch een wezenlijk verschil in de kosten. Is allemaal niet vermeld. Zo kan ik wel even doorgaan. Slechte beurt KASSA.

1 Reactie
latevogel
latevogel28 mei 2018 - 17:02

Of de cijfers zijn van toepassing op autoleasebedrijf LeasePlan zelf. En dan geldt het dus alleen voor hun vloot auto's.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!