Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Einduitslag van de rolkoffertest

  •  
05-04-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
6360 keer bekeken
  •  
195x90_bagage.jpg
zag je in onze uitzending hoe we acht kleine rolkoffers meenamen naar Schiphol om ze door cabinepersoneel te laten testen. Deze week gaan we kijken hoe sterk de koffers zijn, of de rits na veelvuldig gebruik nog werkt en hoe de trekstand zich houdt. Lees aan het eind van dit artikel de einduitslag van onze rolkoffertest! 
Oordeel van de steward(essen)
De steward(essen) waren vooral te spreken over de Line Air Trolley 55 black van €39,95. Een paar opmerkingen: "zacht materiaal, maar stevig. De koffer heeft handige vakjes, ook aan de bovenkant en de rits loopt soepel. Het is een fijne koffer om mee te lopen." Ook de LIV en de Upptäcka boardcase vielen in de smaak. De LIV is een stevige koffer aldus het testpanel. De Upptäcka werd geprijst omdat je er goed mee kunt lopen. Het minst was dit testpanel te spreken over de Leonardo. "De trekstang is wiebelig en het lopen op de band was een drama."
Degelijk
Hoe degelijk zijn de acht rolkoffers? Werkt de rits nog nadat je de koffer een aantal weekenden hebt gebruikt? Is de koffer bestand tegen druk en wat gebeurt er als hij uit het bagagevak valt? Blijven de wielen draaien, ook na veelvuldig gebruik? Onder leiding van Rudie van den Heuvel beoordeelden studenten van de studie Industrieel Product Ontwerpen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) deze aspecten.
Drukbank-, rits- en fietstest
Bij de drukbandtest werd gekeken of de koffers tegen druk zijn bestand. De harde koffer van de HEMA liet "vermoeiing" zien in de hoeken. Bij de ritstest bleek dat de ritsen van de koffers met een zachte buitenkant het minst sterk waren. De wieltjes van de koffer werden getest tijdens de fietsproef over verschillende soorten ondergrond. De Anne O'Leary van de Action kwam gehavend uit deze test: één wiel stond scheef. IKEA maakte waar dat de wielen van de Upptäcka geen lawaai maken. Deze koffer was het stilst in de test.
Oordeel van de studenten
De trekstang haperde uiteindelijk bij drie koffers, namelijk bij de Upptäcka, de Line Air Trolley en de Leonardo. Nadat ook de trap- en de valtest waren uitgevoerd, kon de einduitslag worden bepaald. Bij de studenten scoorden de Enrico Benetti, de LIV en de Princess Miami het best.
Einduitslag
2: prijs voor IKEA Family leden €39,95
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!