Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Einde schoonmaakconflict nog niet in zicht

15-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schoonmaker_01.jpg
FNV Bondgenoten en ondernemersorganisatie OSB hebben nog geen oplossing gevonden voor het cao-conflict binnen de schoonmaaksector. Dat heeft vakbondsbestuurder Ron Meyer van FNV woensdag gezegd.
'Geen zicht op einde'
,,Het is een heel ingewikkeld proces en het zijn hele ingewikkelde gesprekken. Maar er wordt nog steeds gepraat en dat geeft hoop'', zei Meyer over de onderhandelingen die vorige week werden hervat. Volgens hem is het niet te zeggen of en wanneer de partijen eruit komen. ,,Daar is geen enkel zicht op'', stelde hij. Een woordvoerster van OSB wilde geen inhoudelijk commentaar geven.
De schoonmaakbranche wordt al sinds half maart geteisterd door stakingen. Onder meer bij de NS en op Schiphol legden schoonmakers het werk neer. Veel treinreizigers zitten hierdoor al weken in de troep.
Loonsverhoging
Vorige week vrijdag heropenden de bonden en de werkgevers de onderhandelingen over een nieuwe cao, nadat de partijen overeenkwamen een bemiddelaar aan te stellen om de gesprekken in goede banen te leiden. De onderhandelingen voor de cao liepen eerder stuk op de eisen van de schoonmakers voor doorbetaling tijdens de eerste twee ziektedagen en 50 cent bruto meer loon per uur. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!