Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Einde autolening tegen nul procent rente

31-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto-rijden-930x520
Een auto kopen met een lening tegen nul procent rente is vanaf donderdag niet meer mogelijk. Vrijwel alle auto-importeurs stoppen op aandringen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) met het aanbieden van zulke leningen. Dat meldde de Vereniging van Financieringsondernemingen Nederland (VFN), waarbij alle grote auto-importeurs zijn aangesloten, woensdag.
'Koop nu en betaal later'
Veel autoverkopers adverteerden de laatste jaren met aanbiedingen voor 0 procent rente of met acties als 'koop nu en betaal later'. Volgens financiële waakhond AFM zouden zulke leningen ten onrechte het beeld kunnen oproepen dat aan de financiering geen verplichtingen zijn verbonden.
Rentelasten
Importeurs en dealers mogen nog wel een bijdrage leveren aan het verlagen van de rentelasten voor de koper, zolang die maar niet op nul procent uitkomen. ,,Het gaat vooral om het signaal dat uitgaat van zo'n lening", lichtte secretaris Bert Reitsma van de VFN toe. ANP

Meer over:

rentelasten, vfn, afm, nul
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!