Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Einde 500-eurobiljet kost zeker 500 miljoen'

08-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
113 keer bekeken
  •  
500 biljet 930x520
Als het biljet van 500 euro in de ban gaat, dan komt daar een grote rekening bij kijken. Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung kost die beslissing zelfs in het gunstigste geval meer dan een half miljard euro.
De Duitse krant zegt zich te baseren op schattingen die zijn gemaakt door specialisten van de Duitse en Europese Centrale Bank. Dat met een dergelijke stap zoveel geld is gemoeid, komt doordat er door het afscheid van de grootste eurocoupure veel andere briefjes bijgedrukt moeten worden. De in omloop zijnde briefjes van 500 moeten immers worden omgewisseld voor kleinere biljetten.
De dagen van het biljet van 500 euro lijken geteld. De briefjes worden veel gebruikt door de onderwereld. De EU-ministers van Financiën riepen de Europese Commissie daarom eerder dit jaar op te onderzoeken of het niet beter is een streep te halen door het biljet. Dit alles om het moeilijker te maken voor terroristen om financiering te krijgen. Brussel moet daarvoor wel samenwerken met de ECB. Die instantie beslist uiteindelijk of het biljet uit de omloop wordt gehaald. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!