Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ben jij diabetespatiënt? Eind van de insuline-injectie is in zicht

09-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eten bord mes vork bestek 930
Wetenschappers ontwikkelen een nieuwe methode voor het toedienen van insuline voor diabetespatiënten. Er wordt een capsule onder de huid van de patiënt ingebracht die automatisch insuline afgeeft wanneer het lichaam daar behoefte aan heeft. Daarmee komt een einde van de, vaak vervelend gevonden, injectie.
Bloedsuikergehalte blijft normaal
Het systeem zou verlichting kunnen brengen voor diabetici met alle typen 1 en sommige mensen met type 2. De proeven die wetenschappers hebben genomen met muizen, wezen uit dat het bloedsuikergehalte wekenlang normaal blijft.
Genetisch
De ingebrachte capsule bevat genetisch bepaalde cellen die de insuline afgeven. De wetenschappers van de ETH-universiteit in het Zwitserse Basel zijn positief over het ontwikkelde systeem. Zij denken dat omstreeks 2040 circa 10 procent van de wereldbevolking aan een of andere vorm van diabetes zal lijden.
Drie keer per jaar vervangen
Het implantaat zou een geweldige uitkomst betekenen. De capsule hoeft namelijk maar drie keer per jaar te worden vervangen. Ook bijwerkingen van de injectie, complicaties voor ogen, zenuwen en hart, behoren dan tot de verleden tijd, meldt The Guardian. ANP

Meer over:

diabetes, insuline
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!