Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Eigenaar videotheken failliet

18-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
film.jpg
De Entertainment Retail Group (ERG), het bedrijf achter bekende videotheken als Movie Max en Videoland, is failliet. Het bedrijf hoopt in afgeslankte vorm een doorstart te kunnen maken, aldus directeur Ruud Bakker donderdag.
De marktleider van videotheken in Nederland lijdt al een aantal jaren onder een teruglopende verhuur van videofilms. Vergeleken met vijf jaar geleden halveerde de omzet van de videotheken van 108 miljoen euro tot 57 miljoen euro nu. Het aantal videotheken van Movie Max en Videoland liep in die tijd terug van 650 tot 420.
Ook het moederbedrijf moest afslanken, het aantal personeelsleden kromp van zestig naar zestien. Bakker denkt na een doorstart met tien werknemers verder te kunnen. De winkelformules kunnen dan blijven bestaan. Volgens hem is er interesse in de videotheken, maar hij wilde niets zeggen over eventuele gegadigden.
De malaise in de videoverhuur is volgens Bakker deels te wijten aan het illegaal downloaden van films via internet. Ook besteden consumenten hun geld vaker aan andere dingen. ,,Films huren was vijf jaar geleden nog hot, nu niet meer'', aldus Bakker. Ook de mogelijkheid films te bestellen via de digitale televisie (video on demand) helpt de videotheken niet.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!