Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Eigen Huis: zorgen bij consumenten over huizenmarkt

30-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
836 keer bekeken
  •  
woning huis kopen huren hypotheek 1127
Het is nu géén goed moment om een huis te kopen, vindt 51 procent van de Nederlanders. Volgens een peiling van Vereniging Eigen Huis vindt slechts 13 procent dat het nu wel een geschikt moment is.
Het woningaanbod is beperkt en de betaalbaarheid is slecht, luidt het oordeel van de meesten. Nooit eerder beoordeelden zoveel mensen de huidige tijd als ongunstig voor het kopen van een huis, aldus de Eigen Huis Marktindicator.  
Steeds vaker lopen mensen vast op de oververhitte woningmarkt. De kloof tussen de mensen die al een koophuis hebben en de mensen die een eerste eigen huis zoeken wordt steeds groter.

Coronacrisis heeft minder invloed dan een jaar geleden

Nederlanders maken zich minder ongerust over de gevolgen van de coronacrisis, blijkt uit de peiling. In april vorig jaar speelden de onzekerheden door de coronacrisis voor 83 procent een rol. In april van dit jaar laat nog 58 procent zijn vertrouwen in de woningmarkt afhangen van de coronapandemie. Onder deze groep nemen de zorgen over de woningmarkt toe.
Een ruime meerderheid van de Nederlanders (80 procent) verwacht dat de huizenprijzen verder doorstijgen. Slechts 2 procent voorziet een prijsdaling. Kort na het uitbreken van de coronacrisis in maart 2020 dacht nog 20 procent dat de huizenprijzen zouden gaan dalen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!