Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur op

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Eigen Huis wil andere aanpak bevingsschade

17 jan 2017
  •  
leestijd 1 minuten
VEH-vereniging-eigen-huis.jpg
Vereniging Eigen Huis (VEH) vindt dat het tijd wordt voor ,,een fundamenteel andere aanpak'' van de afwikkeling van schades in het Groninger aardbevingsgebied. De vereniging zegt dat inwoners het afgelopen jaar massaal het vertrouwen in de toekomst van het gebied hebben verloren omdat ze ,,in de praktijk nog veel te weinig merken van alle plannen en beloftes''.
Zag in september 2015 nog 38 procent de toekomst negatief of zeer negatief in, in het najaar van 2016 lag dat percentage op 76, blijkt uit ledenonderzoek van Eigen Huis. Slechts 7 procent is nog positief. Algemeen directeur Cindy van de Velde van de belangenvereniging stelt dat ,,gedupeerden eerst moeten worden geholpen, welke instantie wat betaalt is van later zorg."
De hoop is nu gevestigd op de omgekeerde bewijslast, waarmee de Eerste Kamer voor het kersreces akkoord ging. Die moet in principe de basis zijn voor een nieuwe schaderegeling, aldus Eigen Huis. Groningers hoeven dan niet meer te bewijzen dat schade aan hun huis komt door gaswinning, maar de NAM, verantwoordelijk voor de winning, moet aantonen dat de schade er níet mee te maken heeft. ANP
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!