Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Eigen Huis: stop morrelen aan hypotheekrente

29-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis-euro-2_03.jpg
De Vereniging Eigen Huis (VEH) wil dat de overheid de ,,voortdurende dreiging van beperking van de aftrek van hypotheekrente'' wegneemt en pleit in een maandag gepubliceerd rapport voor maatregelen om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen.
De VEH denkt daarbij aan afschaffing van de overdrachtsbelasting, die moet worden betaald bij de aankoop van een bestaande woning. Bovendien is de vereniging voor het beperken van de doelgroep voor de sociale huursector. Mensen die daardoor buiten de sociale huursector zouden vallen, dienen te kiezen voor een huurwoning of koopwoning in de vrije markt óf voor een koopwoning die betaalbaar wordt gemaakt door koopsubsidies of startersleningen.
De vereniging wil ook dat de overheid banken oproept om mensen niet te stimuleren een aflossingsvrije hypotheek te nemen. De VEH pleit bovendien voor het oprichten van een Stichting van het Wonen, waarin partijen die actief zijn op de woningmarkt vertegenwoordigd zijn. De stichting moet ook dienen als overlegorgaan met de overheid.
Minister Eimert van Middelkoop (Wonen) nam het VEH-rapport maandag in ontvangst. Op de oplossingen voor de stagnerende woningmarkt die de vereniging bepleitte, kon hij als demissionair minister niet ingaan. Wel waarschuwde hij dat de woningmarkt te belangrijk is om schoksgewijs en te eenzijdig aan te passen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!