First of all, all eggs should be refrigerated in America, full stop. In the States, prior to being sent to the market, eggs are washed with soap and water and sprayed with oil. Washing takes away the natural defense of the egg against bacteria, which is replaced by oil. All American eggs need to be refrigerated because of this process, and will remain fresh for up to five weeks. Eggs are not washed in Europe before they are sent to the market, so you don't need to refrigerate them right away.
As for butter, it's actually quite unattractive to bacteria because it has such a high fat content and is generally made with salt and pasteurized milk. Although it is certainly not unwise to refrigerate it, it can survive up to two weeks in an airtight container at room temperature. But the butter should be stored in the fridge once the temperature rises above 70 degrees. https://www.ivacy.com/download-vpn/chrome-vpn-extension/
Wat een kwats artikel weer. Als je ff logisch nadenkt weet je gewoon dat wanneer je iets in temperatuur verlaagd de zaak vertraagt (atomen, moleculen, micro-organismen etc). Dan weet je toch dat verkoeling gewoon altijd de houdbaarheid verlengt. Tenzij de houdbaarheid verbeteren (waar de koelkast voor dient) niet het doel is zit je dus altijd goed bij koele opslag.
Als op een sauspotje staat "gekoeld bewaren", dan betekent dit in de koelkast. Bij "koel bewaren" niet.
Er wordt hierboven bij kaas gesproken over "kamertemperatuur van acht tot vijftien graden". Dit klopt niet. Ik weet uit ervaring (werkzaam geweest in de olie en vetindustrie) dat de kamertemperatuur 21°c moet zijn zoals ook vermeld op de site van het Productschap Margarine, Vetten en Oliën (MVO). Dus hoe betrouwbaar is dit artikel?
Ik zet de boter (echte dus, die andere troep hoef ik niet) NOOIT in de koelkast. Dan wordt ze keihard en valt het niet meer op mijn boterham te smeren. Buiten de koelkast (gewoon in het keukenkastje) blijft ze heerlijk smeerbaar. Of het nou goed is of niet.
Wat betreft de kaas: Het voedingscentrum zit er een beetje naast, jaren geleden een bezoek gebracht aan een kaasboerderij, deze mensen raden aan om de Hollandse kaas gewoon goed ingepakt in de kelderkast te bewaren, dit komt de smaakopbouw ten goede, kaas is gemaakt op basis van bacterieen en in de koelkast stopt deze smaakopbouw!!
Ergeren is een groot woord maar het verschil tussen boter en margarine lijkt niemand meer te weten. Het is geen roomboter, maar boter, de rest zijn bedachte smeerseltjes die op een namaakboter moeten lijken. En eieren bewaar ik gewoon in de koelkast: elk nieuw pas zet ik ondersteboven: de dooiers blijven dan heel gezellig in het midden hangen. En @ Rita van der Lans, nee, uw antwoord/vraag hoort hier niet tussen, maar: de Nederlandse taal uitspreken komt nog maar weinig voor: van de week weer diverse malen gehoord: "hij heb het toch maar aangenomen en meer van die ergerlijke zaken". Maar goed, dat is een ander onderwerp.En ik weet, sinds deze site "vernield" is ook niet meer hoe iemand een antwoord te geven. En ook dat je geen antwoord meer terugkrijgt via KASSA.
Hoi Tenormin, Als je ons mailt op kassa-online@bnnvara.nl, krijg je nagenoeg altijd reactie. :-)
Ik weet niet of dit in deze rubriek hoort maar ik stel mijn vraag maar: Waarom zeggen de weermannen en vrouwen altijd REGE i.pv. REGEN
Dit is Amsterdams/Hollands. In Groningen zeggen ze REEGN. Piet Paulusma zegt RAIN, dat is Fries (op Omrop Fryslân).
Hallo, Ik zou de kaas en roomboter ( naam is eigenlijk BOTER ) het andere vet is margarine of frituurvet. De BOTER en de KAAS zou ik zeker in de koelkast bewaren op 4 to 7 graden. De eieren kun je het beste op plus minus 12 graden bewaren KELDER oid. Ik heb eieren van eigen kippen en bewaar deze vanaf de leg tot wel 4 weken. Een kip die eieren uitbroed zit er ook 3 weken op. Op een temperatuur van wel 36 graden.
Boter buiten de koeling in de supermarkt ? Nog nooit gezien. Wat verstaan jullie onder boter ? Die grijze geelgekleurde smurrie die zo goed is voor je cholestrol ? Dat is geen boter hè !
"Uit dit onderzoek kwam naar voren dat er geen verschil te zien was tussen de twee doosjes: beide doosjes waren bacterievrij." Gelukkig dat de doosjes vrij van bacteriën zijn gebleven.
Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!