Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'EHEC verspreidt zich aanmerkelijk langzamer'

08-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
doctor-stethoscope_19.jpg
De snelheid waarmee de gevaarlijke darmbacterie EHEC zich in Duitsland verspreidt, neemt aanmerkelijk af. Dat heeft minister van Volksgezondheid Daniel Bahr woensdag gezegd tegen de publieke omroep ARD.
,,Er zullen nog nieuwe gevallen bijkomen en we moeten voorbereid zijn op meer sterfgevallen, maar het aantal nieuwe infecties is aanmerkelijk aan het dalen'', zei Bahr. ,,Ik kan nog niet het sein veilig geven, maar na analyse van de nieuwste gegevens hebben we een redelijke aanleiding tot hoop.''
Zeker 2300 mensen in veertien landen zijn tot dusver ziek geworden door de darminfectie, die diarree, darmbloedingen en in ernstige gevallen nierfalen kan veroorzaken. De bacterie heeft ten minste 25 mensen het leven gekost, op een na allemaal in Duitsland.
Het gaat om een uitzonderlijk agressieve variant van de EHEC-bacterie, die behoort tot de groep E.coli-bacteriën. De infectie is zeer moeilijk te bestrijden omdat de ziekteverwekker resistent is tegen veel soorten antibiotica. De bron van de uitbraak, die medio mei begon in het noorden van Duitsland, is nog altijd onduidelijk.
ANP

Meer over:

ehec, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!