Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Eerste ziekenhuizen delen tarieven

13-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziekenhuis930x520
De MC Groep, met ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord en Dronten, heeft vrijdag de tarieven op haar website gepubliceerd die ze heeft afgesproken met zorgverzekeraars.
Oproep van Consumentenbond
,,MC Groep vindt het belangrijk dat de patiënt vooraf weet wat een behandeling kost en op basis daarvan een weloverwogen keuze kan maken'' , aldus directeur Willem de Boer op de site. Het ziekenhuis reageert volgens eigen zeggen op een oproep van de Consumentenbond aan ziekenhuizen en zorgverzekeraars. De bond hoopt zo uiteindelijk meer gelijkheid in de tarieven te verwezenlijken.
Rode Kruis in Beverwijk
De bond vindt het ,,fantastisch''. De MC Groep is volgens haar de eerste die dit zo doet. Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk stelde zijn afgesproken tarieven deze week aan de Consumentenbond zelf beschikbaar.
Consumenten moeten makkelijk hun weg kunnen vinden
Het Rode Kruis Ziekenhuis en de Consumentenbond hebben volgens de laatste afgesproken dat de tarieven uit Beverwijk zo snel mogelijk worden gedeeld met alle zorgconsumenten. De bond wil dit zo doen dat consumenten ,,ook echt gemakkelijk hun weg kunnen vinden''.
Volgens Bart Combée, directeur van de Consumentenbond, is de lijst uit Beverwijk nog niet compleet, maar: ,,Het goede begin is er''. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

maaike van wijk
maaike van wijk14 okt. 2016 - 14:05

het  werd tijd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!