Kassa

Eerste stap in meten kwaliteit huisartsen

10-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg_doktor_medisch_12.jpeg
Huisartsen beginnen dit jaar met een proef om de kwaliteit van hun werk inzichtelijk te maken. De Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) heeft woensdag een bericht daarover in het AD bevestigd.
Het is de bedoeling dat patiënten de kwaliteit van de huisartsen met elkaar kunnen vergelijken. Het gaat niet om de kwaliteit van de medische zorg die de artsen verlenen, maar om zaken als de telefonische bereikbaarheid, voldoende parkeergelegenheid bij de praktijk en een apart spreekuur voor bijvoorbeeld diabetespatiënten.
Volgens een woordvoerster van de LHV is de proef een eerste stap om inzicht te geven in de kwaliteit van het werk van de dokters. De huisartsen ontwikkelen ook plannen om de kwaliteit van de medische zorg inhoudelijk te beoordelen. Naar verwachting kunnen daarmee na de zomer de eerste concrete stappen worden gezet.
Ook andere partijen in de gezondheidszorg, zoals verpleeghuizen, specialisten en ziekenhuizen, werken aan methodes om de kwaliteit van hun werk duidelijk te maken. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!