Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Eerste oplaadpunt elektrische auto op snelweg

29-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto-groot.jpg
Tankstation De Lucht aan de A2 bij het Gelderse Bruchem neemt woensdag als eerste plek langs de snelweg een oplaadpunt voor elektrische auto's in gebruik. Dit heeft brancheorganisatie Bovag maandag bekendgemaakt.
Tot nu toe konden elektrische auto's alleen nog bij oplaadpunten in grote steden terecht. Nu kan dat ook langs de A2, wat de reikwijdte van een elektrisch voertuig aanzienlijk vergroot, aldus directeur Clemens van Hulten van De Lucht. Voorlopig zal het oplaadpunt niet rendabel zijn, maar het tankstation wil de service alvast bieden voor ,,de pioniers op het gebied van elektronisch vervoer''.
Energieleverancier EON zal als eerste met een elektrische auto gebruikmaken van het nieuwe oplaadpunt. Volgens de Bovag rijden in Nederland momenteel ongeveer 130 elektrische auto's rond. Voor een deel zijn dat tot elektrische auto omgebouwde auto's van bekende merken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!