Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Eerste Nederlander besmet met MERS-virus

14-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziekenhuis_bed1_09.jpg
Een Nederlandse man is besmet met het gevaarlijke MERS-coronavirus. De man raakte tijdens een bezoek aan Saudi-Arabië besmet met het potentieel dodelijke virus en wordt momenteel verpleegd in het Medisch Centrum Haaglanden (Westeinde) in Den Haag. Zijn toestand is stabiel. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdag gemeld.
'Zorgwekkende bedreiging'
Een infectie met het virus MERS kan ernstige luchtwegklachten veroorzaken. Sinds 2012 is er een uitbraak van het virus in het Midden-Oosten. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is dinsdag in een spoedzitting bijeengekomen om te overleggen over het stijgend aantal gevallen van het dodelijke MERS-virus. De WHO noemt het virus een ,,internationaal zorgwekkende bedreiging voor de gezondheid''.
Isolatie
De patiënt wordt geïsoleerd verpleegd. Ook houden artsen de gezondheid van alle mensen die contact hebben gehad met de patiënt, in de gaten.
Al eerder is de ziekte vastgesteld bij patiënten in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten. Volgens het RIVM waren dit reizigers die besmet zijn in het Midden-Oosten. Het is dus niet vreemd dat er nu ook een patiënt in Nederland is, aldus het instituut.
SARS
Het virus lijkt een variant van het 10 jaar geleden in Azië opgedoken Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS, ernstig acuut ademhalingssyndroom), een longontsteking. ANP

Meer over:

who, mers, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!