Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Eerste mens-op-mensbesmetting van Mexicaanse griep in Nederland

08-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2884434.jpg
Voor het eerst is de Mexicaanse griep in Nederland overgedragen. Het gaat om twee gevallen. Een vader die het griepvirus in de Verenigde Staten heeft opgelopen, heeft zijn kind besmet. Een 18-jarige medewerkster van een winkel heeft het virus gekregen via haar collega. Ook die was op vakantie in de VS. Dat meldt het RIVM maandag.
In andere Europese landen zijn al sinds langere tijd gevallen bekend van mensen die de griep hebben gekregen door contact met reizigers. Het aantal nieuwe gevallen in Europa neemt fors toe. In Nederland zijn de afgelopen dagen tien gevallen van griep bijgekomen. In totaal zijn nu twintig mensen in Nederland besmet geraakt met Mexicaanse griep.
Het RIVM vraagt reizigers die terugkeren uit een land waar de Mexicaanse griep veel voorkomt, alert te zijn. Bij griepachtige verschijnselen of koorts adviseert het RIVM contact op te nemen met de huisarts.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!