Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Eerste koude nacht met gladheid

20-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_sneeuw_03.jpg
De afgelopen nacht was de eerste serieuze winternacht met plaatselijk gladheid op op- en afritten. Dat heeft weerbureau WeerOnline woensdagochtend gemeld. Er werd ook voor de eerste keer op grote schaal gestrooid. Dat gebeurde boven de lijn Goeree Overflakkee-Nijmegen.
Op sommige plaatsen werd alleen gestrooid op bruggen en viaducten, maar elders reden de pekelwagens ook op snelwegen en provinciale wegen.
Onder nul
Het koudst werd het in Herwijnen in de Betuwe. Het kwik daalde daar naar 2,8 graden onder nul. Aan de grond werd het nog een stuk kouder: min 5,5 in Twente, min 4,8 in De Bilt. Alleen in een smalle strook langs de kust bleef het kwik boven nul.
Natte sneeuw
Woensdag kan ook de eerste natte sneeuw vallen, verwacht WeerOnline. De regen die in de middag gaat vallen, kan op hoger gelegen plaatsen zoals de Veluwe en Limburg overgaan in natte sneeuw, die ook nog even kan blijven liggen.
ANP

Meer over:

gladheid, kou, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!