Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Eerste dag 130 goed verlopen

03-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
snelweg359x210_15.jpg
De hogere maximumsnelheid die sinds zaterdag geldt op een groot deel van de Nederlandse wegen, heeft niet geleid tot extra ongelukken. Dat is de eerste indruk van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).
Niet meer ongevallen dan anders
,,De ongevallen die er zijn geweest, hadden niet te maken met de hogere maximumsnelheid'', meldde een woordvoerster zondag. Volgens haar is het wel zo dat in weekeinden altijd vrij weinig ongelukken gebeuren. Of de hogere snelheid tot meer, of misschien wel minder, overtredingen heeft geleid is nog niet bekend. Die cijfers komen pas later voorhanden. Het KLPD heeft dit weekeinde niet meer dan normaal gecontroleerd op snelheid.
190 over de vluchtstrook
Een 21-jarige automobilist op de '130-weg' A31 mocht desondanks zijn rijbewijs inleveren. Hij reed, onder meer over de vluchtstrook, 190 kilometer per uur in de richting van Franeker. Agenten zagen hem gaan en hielden hem aan.
Maximumsnelheid omhoog
De maximumsnelheid ging zaterdag op een groot deel van de Nederlandse wegen omhoog van 120 naar 130 kilometer per uur. Vooral in het noorden en oosten van het land kunnen automobilisten het gaspedaal voortaan wat verder indrukken.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!