Kassa

Eerlijke telefoon gaat in productie

05-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smartphone_08.jpg
De eerlijke telefoon Fairphone gaat in productie. De Nederlandse initiatiefnemers van dit product, dat zo vriendelijk mogelijk is voor mens en milieu, zijn er in korte tijd in geslaagd online 5000 orders binnen te halen voor de smartphone, die 325 euro kost.
Telefoniebedrijven
Het halen van die doelstelling en de financiële hulp van een particuliere investeerder waren voldoende om de productie daadwerkelijk op te starten. Bovendien heeft KPN toegezegd voorlopig 1000 telefoons af te nemen, aldus een woordvoerder van Fairphone woensdag. Met andere telefoniebedrijven zijn nog gesprekken gaande. In eerste instantie worden er 20.000 toestellen geproduceerd.
Mineralen en arbeidsomstandigheden
Fairphone wil zich onderscheiden van grote technologiebedrijven als Apple en Samsung met een smartphone waarin mineralen zijn verwerkt die worden gewonnen in een gebied in Congo waar geen gewapende strijd woedt. De smartphone, die draait op Android, wordt in elkaar gezet door de Chinese fabrikant A'Hong. Dat gebeurt volgens de initiatiefnemers onder fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en tegen een fatsoenlijk loon. Het toestel is ook gemakkelijk te repareren.
Orders
Behalve uit Nederland zijn de eerste 5000 orders voor een groot deel afkomstig uit Duitssprekende landen als Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De telefoon zal rond oktober worden geleverd. ANP
Discussieer hieronder mee over de eerlijke telefoon.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!