Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Eerder NHG-hypotheek voor zzp'er'

19-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zakenman-deal-uitgestoken-hand_02.jpg
Zzp'ers en mensen met een tijdelijk contract zouden niet pas na 3, maar al na 2 jaar in aanmerking moeten kunnen komen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat brengt Kees Verhoeven van D66 dinsdagavond in tijdens de behandelingen van de begroting voor Wonen.
Drie jaar is te lang
Mensen zonder vast inkomen worden getoetst op het inkomen van de laatste 3 jaar. De NHG is ook gebaseerd op 3 jaar. D66 vindt dat te lang, zeker nu een stijgend aantal mensen het met een tijdelijk contract of een flexibel inkomen moet doen.
Maatwerk
D66 pleit in het algemeen voor meer maatwerk in de behandeling van de aanvragen van een NHG-hypotheek. Volgens Verhoeven zijn er veel mensen die er financieel goed voor staan, maar die toch tegen 'te strikte' eisen aanlopen.
Hypotheek geweigerd
Dat kan heel raar uitpakken: ,,Het kan zelfs voorkomen dat een ondernemer mensen in dienst heeft die wel een hypotheek kunnen krijgen, terwijl hij zelf geweigerd wordt.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!