Kassa

Eerder betalingsregeling bij verkeersboete

  •  
21-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Verkeersboete_930x520
Wie een verkeersboete krijgt, kan per 1 januari 2019 al vanaf 75 euro een betalingsregeling treffen. Nu ligt de grens daarvoor nog op 225 euro. De verlaging geldt voor de zogeheten Mulderboetes, die worden opgelegd bij lichte verkeersovertredingen. Het ministerie van Justitie heeft dat bekendgemaakt.

Schulden terugdringen

De maatregel moet voorkomen dat verkeersboetes oplopen, waardoor mensen in problematische schulden kunnen terechtkomen. Het kabinet streeft ernaar het aantal problematische schulden terug te dringen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Erik88
Erik8824 dec. 2018 - 13:25

Net nog even nagekeken. Ik heb een boete gehad van ruim € 100. Dit wordt snel € 150 en daarna € 200. Mensen met schulden betalen niet en zitten in no time op hoge kosten. Daarnaast mogen mensen niet in de schuldsanering als zij schulden aan de belastingdienst of rijk hebben. Het rijk zorgt met dit beleid er juist voor dat mensen ernstig in de problemen komen. Dat weten ze maar ze doen er weinig aan. Ze kunnen het voorbeeld van gemeenten volgen om schulden kwijt te schelden en mensen een nieuwe start te geven. Het rijksbeleid stop deze mensen juist verder in de put. 

gerard van tol
gerard van tol21 dec. 2018 - 20:49

Het zou ook al veel helpen, als se overheid normale toeslagen voor te laat betalen zou hanteren. Bovendien ook het invoeren van herinneringen en aanmaningen tegen normale tarieven zou al enorm schelen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!