Een week lang goede vis op het menu
16-05-2009
• leestijd 1 minuten
Zo'n honderd restaurants serveren vanaf maandag een week lang een Goed VISmenu. Dat doen ze in het kader van de Week van de Zee die als thema Goede VIS heeft. Chef-kok en 'ambassadeur van de smaak' Pierre Wind opent de Week van de Zee zaterdag in Scheveningen met de overhandiging van de nieuwe VISwijzer.
Het Wereld Natuur Fonds, Stichting de Noordzee, Koninklijke Horeca Nederland en de culinaire gids Puur! uit eten zitten achter de organisatie van het VISmenu.
Op dat menu staan vissoorten die in de VISwijzer staan, een opgevouwen gidsje op bankpasformaat waarop visliefhebbers in een oogopslag kunnen zien welke vis wel of niet met een gerust hart de pan in mag. Goede vis staat voor duurzaam gevangen en gekweekte soorten. De VISwijzer is te downloaden op de site goedevis.nl.
De Week van de Zee gaat wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden. De organisatie wil mensen informeren over de kust en de Noordzee. De Week eindigt zaterdag 23 mei met een duikrecordpoging. Zo'n duizend duikers zullen tegelijk onder water gaan. Ze willen met hun recordpoging aandacht vragen voor de haai in de Noordzee die met uitsterven wordt bedreigd.
Bron: ANP