Kassa

Een op vijf studenten kreeg ov-chipkaart te laat

  •  
03-02-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1493703.jpg
Ruim 20.000 studenten die in Rotterdam studeren, hadden niet op tijd een ov-studentenkaart met chip in bezit. Dat is ongeveer 20 procent van het totaal aantal studenten dat in de havenstad studeert. Dit heeft de woordvoerder van de ov-studentenkaart dinsdag gezegd.
,,We wisten van tevoren dat niet alle studenten hun kaart op tijd zouden hebben. Wij hadden verwacht dat dat er 16.000 tot 17.000 van de 110.000 zouden zijn'', aldus de woordvoerder.
Dat de studenten hun kaart niet op tijd kregen, heeft verschillende oorzaken. Ongeveer een op de tien had niet op een tijd een tweede pasfoto ingeleverd die nodig is voor de kaart. Bovendien zijn eerst kaarten verstuurd aan studenten die in Rotterdam en de directe omgeving wonen. Terwijl studenten ook verder weg wonen.
,,Wij beschikken over de correspondentieadressen; dat hoeft niet altijd het woonadres te zijn. Dus daar weet je zeker dat je een deel mist.'' Ook zijn 20.000 kaarten pas de laatste dagen voor invoering van de ov-chip in de Rotterdamse metro, op 29 januari, verstuurd. De organisatie was ervan uitgegaan dat een groep studenten die in 2007 had meegedaan aan een pilot, de kaart nog had.
Ondanks de problemen in Rotterdam moet de rest van de Nederlandse studenten eind maart van een ov-studentenkaart met chip zijn voorzien. ,,Rotterdam was kort dag; voor de rest van het land hebben we nu ruim de tijd.'' De woordvoerder verwacht dat het ,,probleem in Rotterdam de komende weken vanzelf verdwijnt''. Het inleveren van een tweede pasfoto blijft een zaak van de studenten zelf.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!