Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Een op vier senioren geconfronteerd met babbeltruc

16 dec 2019
  •  
leestijd 1 minuten
deurbel 1127
Mensen die met babbeltrucs anderen proberen op te lichten richten zich vooral op ouderen. Een op de vier senioren is weleens geconfronteerd met een babbeltruc. Slechts vijftien procent daarvan doet aangifte, meldt ouderenbond KBO-PCOB na onderzoek.
Volgens de seniorenorganisatie moet het aantal aangiftes omhoog, om te zorgen dat er meer aandacht wordt gevestigd op het probleem.  Het vindt dat de politie zich nog meer moet richten op de opsporing. De ouderen zouden zich volgens de bond schamen wanneer zij in een babbeltruc zijn getrapt. Ze benadrukt het belang van aangifte, omdat babbelaars de hele buurt af gaan op zoek naar slachtoffers.

Geweld

Een oplossing die de bond aandraagt, is het raadplegen van WhatsApp-groepen en het inschakelen van wijkagenten. Criminelen proberen bij babbeltruc mensen geld afhandig te maken met een smoes. Zeven procent geeft aan dat hierbij is gedreigd met geweld. Bijna zestig procent constateert dat de trucs steeds beter worden. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!