Kassa

‘Een op tien ouderen kan niet internetbankieren’

10-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
online bankieren 1127
Contant geld blijft voor ouderen van cruciaal belang. Ondanks dat veel ouderen een computer hebben en online actief zijn, kan meer dan tien procent niet internetbankieren. Dat meldt ouderenbond ANBO na onderzoek onder bijna 10.000 ouderen.
Bijna de helft van de ouderen die geen gebruik maakt van internetbankieren, vindt dit te onveilig. Meer dan de helft daarvan (54 procent) wil niet overstappen, ook niet als er hulp wordt aangeboden. Ruim een derde van de ouderen betaalt uitsluitend contant in winkels en supermarkten. Zij geven aan op deze manier beter te weten wat ze uitgeven. Daarnaast vinden zij het fijn om echt geld in handen te hebben.

Geldautomaten verdwijnen

Veel servicepunten van banken worden opgeheven en geldautomaten verwijderd vanwege het grote aantal plofkraken. Daarover is de ouderenbond niet te spreken. Zij vinden dat contant geld beschikbaar moet blijven, omdat het aan de behoefte van veel ouderen voldoet.
Volgens de ouderenbond gaan de technologische ontwikkelingen snel en neemt contant geld snel af. Zij zien dit als reden om ervoor te zorgen dat mensen “kunnen blijven meedoen.” Zaterdag kondigde ING aan volgend jaar 150 servicepunten te sluiten.

Afgelopen maand besteedde Kassa al aandacht aan het feit dat steeds meer geldautomaten uit het straatbeeld verdwijnen. Dat heeft grote gevolgen.
Bron: ANBO, Kassa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!