Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Een op drie Schiphol-vluchten is kort

27-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegen vliegtuig cabine 1127

Ruim een derde van de vliegtuigen die Schiphol als vertrekpunt heeft (38 procent), landt minder dan 750 kilometer verderop. Dat heeft Royal HaskoningDHV berekend in opdracht van Greenpeace. Deze organisatie pleit al langer voor afschaffing van korte vluchten.

Vliegtuigen gebruiken tijdens het opstijgen en landen veel brandstof. Dat betekent dat kortere vluchten meer CO2-uitstoot per kilometer opleveren. De onderzoekers keken specifiek naar vluchten tot 750 kilometer omdat een de trein een duurzaam alternatief kan zijn. Maar vaak is die trip duurder.

62 vluchten per dag

De meest populaire korteaftandsvlucht is die tussen Schiphol en Londen. Gemiddeld vertrekken er 62 vluchten vanuit Nederland naar de Britse hoofdstad. In 2018 was dat goed voor een totaal van 2,6 miljoen reizigers. Op de tweede plek staat Parijs, met 700.000 passagiers, gevold door Kopenhagen, Manchester en München, met ieder ongeveer een half miljoen passagiers in 2018. ANPDelen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!