Kassa

Een op drie leraren lijkt heropenen basisscholen niet verantwoord

04-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
school klaslokaal 1127
Ruim een derde van de basisschoolleraren vindt het onverantwoord om per 11 mei weer les te geven op school. De groep vindt dat het kabinet het RIVM-onderzoek naar de besmettingsrisico's van jongeren had moeten afwachten. Daarnaast zijn docenten bang zelf besmet te raken of zelf hun leerlingen te besmetten, blijkt uit representatief onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek & Advies en het AD onder 1250 leraren. 
Bijna een kwart van de leraren heeft geen vertrouwen in de onderbouwing van het Outbreak Management Team. Dat team stelt dat er bij kinderen nauwelijks besmettingsrisico's zijn. Onderzoek Vincent van Grinsven constateert dat veel leraren zich niet lekker voelen bij het opengaan van de scholen. Toch staat vanaf 11 mei 93 procent van de leraren gewoon voor de klas. Slechts 4 procent weet nu al zeker niet te zullen gaan lesgeven en 3 procent twijfelt nog. De leraren die thuisblijven, vallen zelf onder de risicogroep of hebben kwetsbare familieleden.
Bron: DUO Onderwijsonderzoek & Advies / AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

John1313
John13134 mei 2020 - 13:48

Voor het sluiten was het advies al: open houden! Inmiddels is dit nu onderbouwd door het RIVM dus alsjeblieft snel weer openen. Noodzakelijke beperkingen niet opheffen maar scholen snel weer open a.u.b.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!