Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Een op de tien werknemers bouwt geen aanvullend pensioen op

12-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
pensioenen 1127

Volgens de Sociaal-Economische Raad (SER) bouwt één op de tien werknemers geen aanvullend pensioen op. De SER heeft daarom een meld- en informatiepunt opgericht voor werknemers en werkgevers.

 De SER waarschuwt dat als mensen geen aanvullend pensioen opbouwen, zij er financieel flink op achteruit gaan na de pensioenleeftijd. De reden is dat de mensen in kwestie dan alleen kunnen terugvallen op de AOW. Als er dan ook sprake is van een korting op de AOW, dan kan dat grote gevolgen hebben. 

Voor ondernemingen is het ook belangrijk om een pensioenregeling te hebben, want dat maakt het bedrijf ook aantrekkelijker voor nieuwe werknemers, zo meldt de SER. 

Meld- en informatiepunt 

Inmiddels is ‘geenpensioen.nl’ opgericht. Op die site kunnen werkgevers die een pensioenregeling willen instellen een stappenplan downloaden. Verder kunnen werknemers een melding doen als zij geen pensioenregeling hebben. Ook kunnen werknemers informatie vinden wanneer ze met hun werkgever in gesprek willen over een pensioenregeling. Het initiatief is ontstaan in samenwerking met Stichting van de Arbeid, de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!