Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Een op de drie kinderen groeit op met één ouder

21-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kind thuis knutselen 1127
Tienduizenden kinderen in Nederland groeien op in een huishouden met alleen hun vader of moeder. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is een derde van de 18-jarigen helemaal of gedeeltelijk opgegroeid met maar één ouder. Dat komt meestal omdat de ouders zijn gescheiden.
In 2019 hadden 63.000 jongeren van 18 jaar hun jeugd of een deel daarvan doorgebracht in een eenoudergezin. Hierbij is alleen gekeken naar jongeren die volledig zijn opgegroeid in Nederland.

Nieuwe relatie

De meesten van deze jongeren leefden niet hun hele jeugd met maar één ouder in huis. In de helft van de gevallen duurde dit niet langer dan zes jaar. Hun moeder of vader kreeg bijvoorbeeld weer een nieuwe relatie na een scheiding. Of de ouders hadden een latrelatie en zijn daarna bij elkaar gaan wonen.
Kinderen die (deels) zijn opgegroeid in een eenoudergezin woonden in een op de zes gevallen al vanaf de geboorte bij alleen hun moeder of vader. De rest was al geboren toen een van de ouders het huis verliet of kwam te overlijden. ANP

Meer over:

gescheiden, ouder, kind
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Akwasirotop
Akwasirotop21 dec. 2020 - 17:07

Vooral die gemixte huwelijken, lopen bijna altijd spaak. Niet aan beginnen, als de geilheid over, zit je met de ellende!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!