Kassa

'Eén miljoen huishoudens kan verduurzamen huis snel terugverdienen'

27-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1926 keer bekeken
  •  
huizen
Voor een miljoen huishoudens loont het al snel om het huis te verduurzamen door de muren te isoleren en een warmtepomp te kopen. Dat blijkt volgens Trouw uit nieuwe berekeningen door het gerenommeerde advieskantoor DWA.
Het geldt vooral voor vrijstaande of 2-onder-1-kap huizen die niet die niet al te oud zijn. Volgens de berekeningen kunnen ze die investering binnen tien jaar terugverdienen. Zonder gasgestookte cv-ketel en zonder warmteverlies door tochtkieren daalt hun energierekening.
Volgens Olof van der Gaag, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE), is dit "optimistisch" nieuws. De NVDE gaf DWA opdracht om na te gaan hoe snel mensen uit de kosten zijn wanneer ze hun huis verduurzamen. "De uitkomst relativeert het terugkerende geluid dat de cv-ketel de deur uitdoen onbetaalbaar is", zegt Van der Gaag.
Bron: ANP, Trouw

Meer over:

huis, verduurzamen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

JannieBoe
JannieBoe28 aug. 2021 - 11:22

Onze kinderen of kleinkinderen straks met een zwemvest op de bank.... We zullen toch echt heel erg snel af moeten van fossiele brandstoffen. Zonder rigoureuze keuzes, die geld kosten, gaat het niet.

gypsyjoy
gypsyjoy27 aug. 2021 - 20:57

.........Wij van wc eend adviseren wc eend.........

tijger1
tijger127 aug. 2021 - 15:13

En dan nog al dat geisoleer. Nadien barst het van de klachten over schimmel en vocht in huis. Vest aan en de thermostaat lager, heb je meer aan.

Helen 66
Helen 6627 aug. 2021 - 12:48

Eerst zien dan geloven. Steeds als je iets aanvraagt van sun\bsidie is er wel een of ander angeltje.4 Velux dakramen vervangen door 3 dubbelglas en kunststof ipv hout. Maar het glas wordt voor subsidie berekend over de glasoppervlakte van je hele huis, dus nada. Vloer extra geisoleerd met Tonzon , geen subsidie want maar 1 ipv 2 maatregelen (ik moet eerst sparen en kan geen 2 tegelijk). Muren kunnen niet extra geisoleerd, want dat verzakt en dan krijg je vochtproblemen (zie ook artikel in magazine Ver Eigen Huis). Warmtepomp voor mij als 70+er onbetaalbaar. Zonnepanelen kan nog wel, maar....dan weer geen subsidie want maar 1 maatregel. enz. enz. Wie profiteren dan wel? de welgestelden, die ook zonder subsidie wel kunnen isoleren en verduurzamen. Voor mij stopt het nu. Moet ivm leeftijd ook rekening houden met terugverdientijd. Mijn nichtje woont in een huurhuis en zij kreeg zonnepanelen en HR++ glas en de huur werd niet eens verhoogd! Nu krijgt ze binnenkort een nieuwe keuken. Daar kan ik alleen maar van dromen.

1 Reactie
elske44
elske4427 aug. 2021 - 16:39

Ik had hetzelfde .Ik had al zonnepanelen en ramen HR ++ en omdat ik mijn vloer wilde isoleren heb ik via de gemeente gevraagd of ik daarop subsidie kon krijgen .Antwoord : nee U moet 2 dingen doen .Bij mijn vraag : wat nog meer dan , bleef men het antwoord schuldig

borg queen
borg queen27 aug. 2021 - 12:37

Allemaal erg leuk, maar alleen huiseigenaren kunnen profiteren van alle maatregelingen voor duurzaam maken van hun woning. Huurders hebben daar veelal geen geld voor en/of het mag niet van de woningbouwvereniging. En die woningbouwvereniging(en) doen niets aan verduurzaming van hun woningen, zeker niet de (oude) sociale huurwoningen.

1 Reactie
coar
coar27 aug. 2021 - 13:06

Ze weten het mooi te vertellen,een waterpomp gaat je naar 10 jaar zeggen ze winst opleveren,maar vergeten dat die winst weer verdampt omdat die pomp maximaal 15 jaar meegaat en je een nieuwe moet aanschaffen,dag winst,verder maakt dat ding kabaal en is het alleen te doen voor woningen met een schuur of garage,in huis moet je slapen met oordoppen in.Voor mensen met een minimum inkomen en voor zelfstandig wonende ouderen is het al helemaal geen optie omdat ze er eenvoudig het geld niet voor hebben,bezint voor dat ge begint.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!