Kassa

Een derde van de ouderen slachtoffer van woninginbraak

14-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
inbreker 1127
30 procent van de ouderen heeft weleens een woninginbraak meegemaakt. Dat meldt de Telegraaf op basis van een onderzoek van seniorenorganisatie KBO-PCOB.
Volgens directeur Manon Vanderkaa heeft een derde van de ouderen te maken gehad met een woninginbraak of een poging daartoe. Volgens Vandaar heeft dat bij de meesten een enorme impact gehad op het persoonlijke leven.

Thuis tijdens inbraak

Uit het onderzoek blijkt dat 27 procent van de slachtoffers thuis was op het moment van de inbraak. Vanderkaa benadrukt dat criminelen steeds nieuwe manieren bedenken om een huis binnen te dringen. Senioren moeten volgens Vanderkaa bij de tijd blijven en er moet aandacht blijven voor nieuwe inbraakmethoden.
Er worden bij de meeste inbraken (79 procent) spullen als geld, elektronica en sieraden meegenomen. Ook autosleutels, e-bikes en flessen whiskey zijn populair bij inbrekers.
Bron: Telegraaf/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Ton Voorn
Ton Voorn14 jun. 2021 - 11:17

Anti inbraakstrips op de voor- en achterdeur beveiligen erg goed.

manwijf
manwijf15 mrt. 2020 - 11:58

De meeste daders van woninginbraak bij ouderen zien er alleen nooit zo uit als op de foto getoond. Er zijn echt wel daderprofielen beschikbaar, maar die deelt men liever niet. Blijft natuurlijk leuk om een Nederlandse 40-er te framen. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!