Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Een derde van de Nederlanders ziet kerstborrel als verplichting

18 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kerstdiner 930x520
Meer dan een derde van de Nederlanders ziet de jaarlijkse kerst- of nieuwjaarsborrel als een verplichting. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van acties.nl Een op de vijf heeft zich zelfs weleens ziek- of afgemeld omdat ze er geen zin in hadden.
"Het liefst zou ik elk jaar een dikke borrel organiseren, maar uit ervaring weet ik dat niet iedereen hierop zit te wachten", zegt Vince Franke van Acties.nl. "Daarom kies ik meestal voor een bescheiden borrel in combinatie met een uitgebreid kerstpakket."

'Plus-one-borrels'

Zogenaamde 'plus-one-borrels' lijken steeds populairder te worden, maar toch neemt meer dan de helft van de ondervraagden zijn of haar partner liever niet mee naar de borrel. Opmerkelijk is dat vrouwen, 60 procent, liever zonder aanhang naar de borrel gaat, tegenover 49 procent van de mannen.

Gedrag tijdens de borrel

Ongeveer 40 procent ergert zich aan het buitensporige alcoholgebruik van collega's tijdens feestjes. Veertigers storen zich er het meest aan, jongeren het minst. Bijna een tiende heeft weleens iets heeft gezegd of gedaan waar ze later spijt van hadden. Ook is acht procent weleens intiem geweest met een collega tijdens de kerstborrel.
Bron: acties.nl

Meer over:

kerstborrel

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar