Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Economisch herstel zichtbaar op Marktplaats'

18-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_marktplaats_04.jpg
Bezoekers van Marktplaats hebben een toenemende belangstelling voor duurdere producten. De verkoopsite zegt dat de afgelopen weken de handel in auto's, motoren en boten sterk in de lift zit. ,,Dat de economie weer in beweging lijkt, is direct zichtbaar op Marktplaats'', zegt directeur Olivier van Duijn van de verkoopsite.
Opwaartse trend
In januari werd ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar 20 procent vaker geboden en gereageerd op autoadvertenties, was er ruim een kwart meer vraag naar motoren en steeg de vraag naar boten met 36 procent. De eerste weken van februari bevestigen de opwaartse trend, zegt Van Duijn.
Wat auto's betreft, valt het aantal biedingen op dure merken als Audi, BMW en Mercedes op, aldus de Marktplaatsdirecteur. ,,De vraag stijgt momenteel harder dan het aanbod.''
Budgetmerken
Maar ook budgetmerken als Skoda en Kia doen het goed op Marktplaats. ,,Mensen durven weer geld uit te geven, maar ze zoeken ook nog steeds naar waar voor hun geld'', constateert Van Duijn.
Marktplaats is sinds 2004 onderdeel van het Amerikaanse eBay. Dit internetbedrijf behaalde afgelopen jaar een nettowinst van 850 miljoen dollar bij een omzet van 4,5 miljard dollar. Ten opzichte van 2012 steeg zowel omzet als winst met 13 procent. De resultaten van Marktplaats worden niet apart bekendgemaakt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!