Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Eco-band biedt nauwelijks voordeel'

23-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
banden_05.jpg
Zogenoemde eco-autobanden bieden bijna geen voordelen ten opzichte van gewone zomerbanden, terwijl ze zich juist zouden moeten onderscheiden in onder meer zuiniger brandstofverbruik en minder geluid. Dat stelt de ANWB op basis van de uitkomsten van zijn zomerbandentest. Die voert de vereniging jaarlijks uit in samenwerking met Europese autoclubs en consumentenorganisaties.
Testresultaat
Opvallend testresultaat is dat de grip op een nat wegdek van een eco-band minder is dat bij een normaal model van hetzelfde merk. Voordelen voor het milieu op het gebied van brandstof, geluid en slijtage zijn er nauwelijks, aldus de ANWB.
Niet per definitie duurder
Het is niet zo dat eco-banden onveilig zijn, benadrukt een woordvoerder van de belangenvereniging. ,,Nergens worden grenzen overschreden. Het is meer het verschil tussen voldoende en goed.'' Eco-banden zijn volgens hem ook niet per definitie duurder dan de gewone zomerbanden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!