Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ECB houdt rente dit jaar op het huidige lage niveau

07-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
europese centrale bank 930x520
De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente tot zeker het einde van dit jaar op het huidige, zeer lage niveau. Dat besloot de centrale bank op zijn beleidsvergadering, als reactie op duidelijke signalen van een afzwakkende Europese groei. Eerder verklaarde de ECB dat de rente tot zeker na de zomer niet omhoog zou gaan.

Toelichting volgt

ECB-president Mario Draghi komt later met een toelichting op het rentebesluit. Als de centrale bank tot het eind van het jaar geen renteverhogingen doorvoert, zou Draghi tijdens zijn gehele termijn geen renteverhogingen hebben doorgevoerd. De termijn van Draghi loopt eind oktober af. Hij werd president van de ECB in november 2011.

Lenen gestimuleerd

Verder besloot de ECB donderdag nog meer goedkope langlopende leningen aan banken aan te bieden. Daarmee wil de centrale bank de financiële instellingen stimuleren om bedrijven en particulieren geld te lenen. De herfinancieringsrente blijft 0 procent. Dat betekent dat banken gratis geld kunnen lenen bij de ECB. De depositorente staat op min 0,4 procent. Als banken geld in Frankfurt stallen, leggen ze daar dus geld op toe. ANP

Meer over:

rentestand, ecb, rente
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!