Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

easyJet zet in op meer vrouwelijke piloten

15-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
easyjet aan de grond 930x520
Luchtvaartmaatschappij easyJet wil dat in 2020 één op de vijf van de nieuwe aspirant-piloten vrouw is. Daarmee verscherpt de prijsvechter zijn in oktober 2015 uitgesproken ambitie, waarbij werd gemikt op een aandeel van 12 procent vrouwelijke piloten in opleiding. Dat doel werd binnen een jaar gehaald.
Opleidingsprogramma
Volgens easyJet zijn inmiddels 33 vrouwelijke aspirant-piloten begonnen met vliegen, of zijn onderdeel van het opleidingsprogramma dat in de komende weken weer van start gaat. Op basis van het verwachte aantal benodigde piloten zal easyJet naar verwachting ieder jaar rond de vijftig vrouwelijke piloten aannemen.
Captain
Wereldwijd is volgens de luchtvaartmaatschappij 3 procent van de piloten in de commerciële luchtvaart vrouw en slechts 450 dragen de rang van captain. Bij easyJet bestond het pilotenbestand vorig jaar voor 5 procent uit vrouwen.
Momenteel heeft easyJet 164 vrouwelijke piloten in dienst. Daarvan hebben er 62 de rang van captain, wat goed is voor circa 14 procent van het wereldwijde totaal. ANP

Meer over:

easyjet, vrouwen, piloten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!