Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

EasyJet wil snel uitbreiden op Schiphol

31-03-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
easyjet_02.jpg
EasyJet stationeert vanaf komend najaar een vierde toestel op Schiphol, dat sinds deze week de thuisbasis is van drie vliegtuigen van de prijsvechter. Dat heeft bestuursvoorzitter Carolyn McCall dinsdag bekendgemaakt bij de opening van de nieuwe basis van de Britse maatschappij op Schiphol.
Het vierde vliegtuig zorgt voor werk voor veertig extra bemanningsleden. Die komen bovenop de circa 120 banen die easyJet heeft gecreëerd door Schiphol als uitvalsbasis te gaan gebruiken.
,,Wij zijn trots op de bijdrage die we daarmee leveren aan de Nederlandse economie'', zei McCall. EasyJet vliegt vanaf het najaar van Schiphol naar een kleine dertig bestemmingen. Daarvan zijn er tien nieuw.
EasyJet is met 3,7 miljoen reizigers nu al de tweede maatschappij op Schiphol, na KLM. Met de vier vaste vliegtuigen die het bedrijf er wil stationeren, moeten dat er grofweg 4,5 miljoen worden, aldus McCall. De komende jaren wil easyJet bovendien verder uitbreiden. ,,Vier toestellen is zeker niet het eindstation.''
McCall herhaalde nog maar eens dat easyJet geen interesse heeft om in de toekomst in Lelystad neer te strijken. Die luchthaven moet vanaf 2018 vakantievluchten van Schiphol gaan overnemen, maar geen enkele luchtvaartmaatschappij staat te trappelen om te verkassen.
,,Onze strategie is gericht op grote luchthavens, daar willen onze klanten naartoe'', zei McCall. ,,Als je KLM vraagt of ze naar Lelystad willen, dan zeggen ze toch ook nee?'' Volgens de bestuurder zijn drie op de tien passagiers bij easyJet zakelijk op pad. ,,Die willen naar Amsterdam en niet naar Lelystad.''
Ook lagere tarieven zullen easyJet niet over de streep trekken. ,,Ja, we vliegen goedkoop, maar kosten zijn niet de belangrijkste overweging in de keuze voor bestemmingen. Anders zouden we allang op kleinere luchthavens zitten, aldus de topvrouw. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!