Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

EasyJet dekt zich in tegen 'harde' brexit

14-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
easyjet airbus 930x520
Luchtvaartmaatschappij easyJet treft voorbereidingen voor als Groot-Brittannië de Europese Unie verlaat zonder goede afspraken over het onderlinge vliegverkeer. De Britse prijsvechter tuigt een nieuw bedrijf op waarmee het in dat geval zijn vluchten binnen Europa kan blijven uitvoeren.
Wenen
Het hoofdkantoor van easyJet Europe zal gevestigd zijn in Wenen. Alle vliegtuigen en alle werknemers van easyJet in de landen die na de brexit de EU vormen, komen onder dat nieuwe bedrijf te vallen. Binnenkort hoopt easyJet de Oostenrijkse vliegvergunning te verkrijgen die daarvoor nodig is.
6000 werknemers
De oprichting van easyJet Europe levert een aantal nieuwe banen op in Oostenrijk, maar dat gaat niet ten koste van de werkgelegenheid in Groot-Brittannië. Het bedrijf heeft circa 6000 werknemers in eigen land en bijna 5000 in de rest van de EU en Zwitserland samen. Reizigers merken volgens easyJet niets van de ingreep.
Brexitregeling
Het bedrijf blijft wel aandringen op een goede brexitregeling, waarin ook rekening wordt gehouden met de belangen van luchtvaartmaatschappijen. Op zijn minst moet het mogelijk blijven vluchten aan te bieden tussen Groot-Brittannië en de rest van Europa. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!