Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

E-sigarethandel lijdt onder onderzoek gezondheid

26-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sigarettenrook_04.jpg
Tal van e-sigaretbestellingen zijn geannuleerd, na een vorige week verschenen onderzoek. Dat schrijft Metro.
Vijftien keer kankerverwekkender
De e-sigaret zou vijftien keer kankerverwekkender kunnen zijn dan een gewone sigaret, bleek uit dit Amerikaanse onderzoek, gepubliceerd in een gerenommeerd wetenschappelijk tijdschrift. Al snel verschenen ook tegenreacties van critici, die zeiden dat de onderzoekers irreële instellingen van de e-sigaret hadden gebruikt. Alleen bij verkeerd gebruik en extreme oververhitting zou de kankerverwekkende stof vrij kunnen komen.
"Klantenservice wordt overspoeld met vragen"
,,30 procent van mijn bestellingen is geannuleerd", zegt Jan-Hein van Erp, e-sigaretproducent ZenSations. ,,Onze klantenservice wordt overspoeld met vragen." Volgens Van Erp heerst er veel verwarring. ,,Mensen lezen alleen dat uit onderzoek blijkt dat de e-sigaret kankerverwekkend is. Maar dat de gevaarlijke stof alleen vrij kan komen als een batterij van 5 volt wordt gebruikt en ook nog eens bij oververhitting en verkeerd gebruik, zo ver lezen mensen vaak niet door." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!