Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

E-mail ziekenhuisarts gehackt

09-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Cyber criminaliteit hacker 930x520
Het e-mailaccount van een arts van het Antoni van Leeuwenhoek is vorige maand gehackt. Het ziekenhuis sluit niet uit dat de hacker patiëntgegevens heeft ingezien, maar acht de kans hierop klein. Volgens het AVL is de computer van de arts direct vergrendeld, nadat de inbreuk bekend werd.
De computerhack gebeurde nadat de arts een phishingmail had geopend.

Mails bevatte in een "enkel geval" een diagnose en behandelplan

De betrokken patiënten zijn vorige week geïnformeerd door het ziekenhuis. Sommige van de mails bevatten patiëntgegevens zoals naam en patiëntennummer. In een ,,enkel geval'' de diagnose en het behandelplan. In de mailbox zaten volgens het ziekenhuis geen medische dossiers.

Hacker geïnteresseerd in versturen van spam

,,Het Antoni van Leeuwenhoek heeft geen enkele aanleiding om te denken dat de hacker uit was op patiëntgegevens. De hacker leek uitsluitend geïnteresseerd in het gebruiken van het account voor het versturen van spam'', stelt het ziekenhuis na onderzoek.
Van de hack is aangifte gedaan bij de politie en een melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Patiënten die geen brief hebben ontvangen, kunnen er volgens het AVL van uitgaan dat hun gegevens niet in de mailbox voorkwamen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!