Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Duurzamer varkensvlees bij keur van slagers

03-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3058340.jpg
Milieubewuste consumenten kunnen voortaan met een gerust hart hun tanden zetten in varkensvlees. Een kleine honderd van de ruim vijfhonderd Keurslagers in Nederland gaan duurzamer varkensvlees verkopen. Een vertegenwoordiger van landbouwminister Gerda Verburg kocht woensdag in Haarlem het eerste pond.
De slagers, die te herkennen zijn aan een milieukeurmerk, kopen het vlees van Nederlandse varkensboeren, die op hun beurt het voedsel voor de dieren inkopen van een coöperatie van gezinsboeren in Brazilië. Certificaten moeten garanderen dat het gaat om sojateelt zonder uitbuiting van personeel en zonder ontbossing.
Een woordvoerder van Solidaridad, een organisatie die zich inzet voor betere leefomstandigheden in Zuid-Amerika, zegt dat de deelnemende slagers qua duurzaamheid voorlopen op de supermarkten. Ook de Stichting Natuur en Milieu en de Stichting Doen maakten dit initiatief mogelijk.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!