Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Vanaf 5 september terug op tv!npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Duurzaam sparen en beleggen in de lift

9 okt 2013
  •  
leestijd 1 minuten
euros_20.jpg
Ondanks de voortdurende crisis zitten duurzaam sparen en beleggen nog altijd in de lift. Nederlandse consumenten spaarden en belegden vorig jaar op die manier voor bijna 20 miljard euro. Dat is 9,2 procent meer dan in 2011. Dat meldde de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) woensdag.
Groei
De particuliere markt voor duurzaam sparen en beleggen groeit jaarlijks en is de afgelopen 10 jaar drie keer zo groot geworden, van 6,6 miljard euro in 2003 naar 19,9 miljard euro in 2012.
Het marktaandeel van duurzame spaar- en beleggingsproducten laat sinds 2009 een langzame maar gestage groei zien, en kwam vorig jaar uit op 4,8 procent. Dat is 0,2 procentpunt hoger dan in 2011.
'Duurzaam'
Financiële producten met het label 'duurzaam' betreft onder meer microkredieten, investeringen in alternatieve energiebronnen en in bedrijven die bijvoorbeeld voorop lopen met hun beleid ten aanzien van arbeidsrechten. ANP

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!