Kassa

‘Duurzaam huis doet het beter op huizenmarkt’

05-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
270 keer bekeken
  •  
huizen
Hoe duurzamer je huis, des te beter het verkoopt. Duurzaamheid speelt een prominentere rol op de huizenmarkt dan vijf jaar geleden, blijkt uit een enquête van makelaarsvereniging NVM.
De NVM deed het onderzoek op verzoek van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). Kopers van huizen vinden qua duurzaamheid isolatie en HR++glas het belangrijkste. Daarna volgen zonnepanelen en vloerverwarming.

Hogere vraagprijs

Een duurzame woning wordt niet alleen sneller verkocht, je kunt er ook meer voor vragen. De voorsprong die duurzame woningen op de woningmarkt hebben, is het grootst in landelijke gebieden. Makelaars die daar werkzaam zijn, spreken vaker met hun klanten over het effect van verduurzaming op de toekomstige verkoopwaarde van een woning. Bij makelaars die in de stad werken is dat minder het geval.

'Maak eenduidige regelgeving'

De NVM zou graag zien dat er op het gebied van duurzaamheid een langer lopend en consistenter beleid wordt gevoerd. "We zien dat regelgeving en regelingen, subsidies en financieringsmogelijkheden ieder jaar weer veranderen. Het gaat continu op en neer en het blijkt dan ook een hele opgave om op alle vlakken bij te blijven", aldus de makelaarsvereniging. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!