Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Duurste straat ligt in Wassenaar

15-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
villa930x520
De duurste straat van Nederland ligt in Wassenaar. Voor een optrekje aan de Konijnenlaan moet gemiddeld 2,35 miljoen euro worden afgetikt. Dat is omgerekend circa 5775 euro per vierkante meter. Dat blijkt uit cijfers van woningmarktonderzoekers Calcasa.
Nederland telde vorig jaar 39.300 woningen met een prijskaartje van minstens 1 miljoen euro. Daarmee steeg het aantal miljoenenwoningen met 21 procent ten opzichte van een jaar eerder. Met een waardestijging van 6,1 procent zijn de miljoenenwoningen in Nederland meer in waarde gestegen dan een gemiddelde koopwoning. Die stegen volgens Calcasa 3,9 procent in waarde.
De meeste huizen in het miljoenensegment bevinden zich in de regio Amsterdam. Vooral in het centrum en in Amsterdam-Zuid is het aantal woningen met een prijskaartje van minstens 1 miljoen euro fors gestegen. Groot-Amsterdam telt momenteel meer dan 6000 woningen in dit segment. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!